top of page

VALPAR

20230626 Uppdatering

Ella började löpa idag och jag trodde början på augusti. Har löpt på 7 månader emellan men sist på 8 och nu helt plötsligt 6. Jag planerar nu valpkull med leverans vår/försommar 2024.

20230129

Valpinfo.

Ella har löpt var sjunde månad hittills och i april var senast så nästa i november och efter det juni 2023. Nu kan man inte räkna med att det alltid blir så utan ibland kommer det tidigare eller senare.


Nu löpte hon inte på sju utan på åtta i slutet på december så när hon löper till sommaren juli/augusti??.


Finns det intresse kommer jag att para och valpar till nya hem blir då i december. Vid intresse skicka ett mail och se nedan vad jag vill veta om er. 

                                                                    Ett tillägg av erfarenhet från A kullen. 


Efter förra valpkullen så hade jag en lång kölista och när det väl var dags så var det inte kul att sitta och skriva och fråga om man var fortsatt intresserad. Många hade stått väldigt länge så många hade valt annan ras eller redan köpt. INGEN meddelade att de inte skulle stå kvar på intresselistan. Däremot är man väldigt angelägen att få svar och då de flesta uppfödare inte svarar på mail förrän man har fått sin kull. Jag har svarat på alla mail som jag fått och berättat att jag återkommer när jag vet mer. Vid intresse är ett besök det bästa för att få en bild av hundarna och varandra. Att träffas är inte lika med att det kommer finnas valp just för er men kan även vara att man hamnar direkt som valpköpare. Däremot vet man ju aldrig hur många valpar det bli men förra 6. Det kan ta lång väntetid innan man får sin efterlängtade valp/hund. Läs vidare vad jag vill ni ska berätta om er och hundlivet. 

Valpar 2021

20211114 Valpar är födda och alla tingade.


Valpar väntas i mitten på november 2021.

20211008 Blogg uppdaterad.


Vid intresse mailar ni och berättar lite om vem ni är och hur ni ser på ert framtida hundliv och om ni vill ställa er i valpkö. Nämn gärna vilket kön som i första hand är intressant. Därefter vidare mer personlig kontakt. Vill tillägga att jag inte svara på okända nummer som ringer. 

Jag har inte könummer system utan ser vad hunden kommer att erbjudas för framtida bra hundliv.

Detta behöver du tänka på innan du bestämmer dig för att köpa en valp.


LÄS PÅ OM RASEN. Varför är ni intresserad av Kromfohrländer? Alla valpar är söta – men det är den vuxna hunden som ska passa in i din vardag.


HUR PLANERAR DU FÖR DEN FÖRSTA TIDEN.

En valp tar mycket tid och kan inte lämnas ensam, de allra flesta hunddagis tar inte emot valpar. Många unghundar kan inte heller lämnas ensam. Viktigt att från dag två börja lämna mini stunder ensam och öka på sakta men säkert under lång tid. Fredrik Sten har bra tips där.


HUR PLANERAR DU SEN???? Även vuxen hund bör inte vara själv hemma långa dagar OM, då får man nog tänka om man har tid för hund.

Uppge för och efternamn, adress samt telefonnummer i mailet. Håll koll i bloggen.

Valpar: Om oss
bottom of page